متن استاتیک شماره 54 موجود نیست متن استاتیک شماره 54 موجود نیست
  • 1400/11/17
  • - تعداد بازدید: 32
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی

تغذیه در دوران بلوغ

تغذیه در دوران بلوغ

بلوغ مرحله گذر از کودکی و رسیدن به بزرگسالی است و در واقع یک دوره رشد سریع فیزیکی، عقلانی و عاطفی است. توجه به افزایش نیاز های غذایی دوران بلوغ هم برای دختر ها و هم برای پسرها از اهمیت ویژه ای برخوردار است.
 
 

تکامل روانی در دوران بلوغ و ارتباط آن با تغذیه نوجوانان

نوجوانی دوران تکامل و بلوغ جسمی و فکری است. در این دوران نه تنها رشد و تکامل جسمی آهنگی سریع دارد، بلکه تکامل احساسات، روابط اجتماعی و منطقی نیزبه سرعت اتفاق می افتد. بسیاری از این خصوصیات در دوران نوجوانی بر سلامت تغذیه ای نوجوانان نیز تاثیر می گذارد.

 توصیه های غذایی برای دختران و پسران در سن بلوغ

v      مصرف زیاد قند های ساده مثل قندهایی که در نوشابه های صنعتی، شکلات، آبنبات و شیرینی وجود دارند و نیز سایر موادی که صرفا انرژی زا هستند و ارزش غذایی دیگری ندارند باید محدود شوند زیرا مصرف زیاد این مواد غذایی منجر به چاقی و افزایش وزن می شود.

v      با توجه به رشد سریع و افزایش حجم عضلات، استفاده از انواع پروتئین های گیاهی و حیوانی مانند حبوبات، گوشت، شیر، تخم مرغ برای نوجوانان ضروری می باشد. در پسران میزان افزایش استخوانها و عضلات بیشتر از دختران است. ولی دختران به دلیل شرایط خاص فیزیولوژیک نسبت به کمبود های تغذیه ای به ویژه کم خونی فقر آهن آسیب پذیرتر از پسران هستند.

v      مصرف املاح و ویتامین ها از جمله روی، ید، آهن، کلسیم، ویتامین آ، د، ث و ویتامین های گروه ب در این دوران بسیار ضروری است. با مصرف سبزی های تازه، میوه ها، انواع گوشت، حبوبات، لبنیات و غلات نیاز های نوجوانان به املاح و ویتامین ها تامین می شود.

"افروز پیش بین" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی

پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار دانشکده,اخبار واحدها
  • کد خبری : 54876
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید