دانشکده تغذیه و علوم غذایی
تغذیه در دوران بلوغ
تغذیه در دوران بلوغ
تکامل روانی در دوران بلوغ و ارتباط آن با تغذیه نوجوانان
نوجوانی دوران تکامل و بلوغ جسمی و فکری است. در این دوران نه تنها رشد و تکامل جسمی آهنگی سریع دارد، بلکه تکامل احساسات، روابط اجتماعی و منطقی نیزبه سرعت اتفاق می افتد. بسیاری از این خصوصیات در دوران نوجوانی بر سلامت تغذیه ای نوجوانان نیز تاثیر می گذارد.
توصیه های غذایی برای دختران و پسران در سن بلوغ
v مصرف زیاد قند های ساده مثل قندهایی که در نوشابه های صنعتی، شکلات، آبنبات و شیرینی وجود دارند و نیز سایر موادی که صرفا انرژی زا هستند و ارزش غذایی دیگری ندارند باید محدود شوند زیرا مصرف زیاد این مواد غذایی منجر به چاقی و افزایش وزن می شود.
v با توجه به رشد سریع و افزایش حجم عضلات، استفاده از انواع پروتئین های گیاهی و حیوانی مانند حبوبات، گوشت، شیر، تخم مرغ برای نوجوانان ضروری می باشد. در پسران میزان افزایش استخوانها و عضلات بیشتر از دختران است. ولی دختران به دلیل شرایط خاص فیزیولوژیک نسبت به کمبود های تغذیه ای به ویژه کم خونی فقر آهن آسیب پذیرتر از پسران هستند.
v مصرف املاح و ویتامین ها از جمله روی، ید، آهن، کلسیم، ویتامین آ، د، ث و ویتامین های گروه ب در این دوران بسیار ضروری است. با مصرف سبزی های تازه، میوه ها، انواع گوشت، حبوبات، لبنیات و غلات نیاز های نوجوانان به املاح و ویتامین ها تامین می شود.
"افروز پیش بین" کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
پایان خبر
نظر دهید